<< < Forside Roma på én dag
Visiting Rome in a day
 
< Forsiden : Colosseum : Forum Romanum : Il Vittoriano : Trevifontenen : Spansketrappen : Petersplassen : Peterskirken

Utenfor Colosseum, midt i Roma. Byen er virkelig stor med sine ca 4 millioner innbyggere, men likevel overraskende lavbygd. Byens 2700 år gamle historie synes å være tilstede overalt.

Inne på Colosseum. Arenaen kunne ta over 50000 tilskuere. Her foregikk gladiatorkamper på liv og død til forlystelse for keiseren og folket i Rom. Keisertribunen er lengst til høyre. Bildet er to foto montert sammen.

Vi vandret tribunen rundt. Lufta der står stille og det blir fort varmt!

Utsikt fra Colosseum mot Palatin-høyden og flere av templene. Keiseren hadde sine palasser på Palatin.

Stig triller Lotte i barnevogna gjennom Forum Romanum som var maktsenteret i antikkens Rom.

Her har vi gått gjennom Forum Romanum. Palatinhøyden med de gamle keiserpalassene ligger nå til høyre i bildet.

Endre står foran Il Vittoriano som er et krigsminnesmerke fra 1920-tallet. Onde tunger kaller det også for "skrivemaskinen". Forsåvidt flott, men vanvittig pompøst.

Line og Stig ved Trevifontenen. Her sier legenden at den som kaster en mynt i fontenen en gang vil vende tilbake til Roma. Legenden må gjerne ha rett for min del. Ellers var det stint av folk her og nærmest kø for å få sitte på kanten.

Spansketrappen. Helt obligatorisk stoppested, men sånn tenker visst alle andre også. Trappen ble bygd tidlig på 1700-tallet for å sluse pilgrimene lettest mulig videre til Vatikanet og Peterskirken.

Petersplassen og katedralen. Perspektivet i bildet lyver en del. Kirken er langt større enn man skulle tro. Det er sikkert rimelig trykk når paven holder sine taler for folkehavet som kan være her.

 

For å komme inn i Peterskirken må man ha en viss lengde på benklærne. Tove og Line gjorde dette enkelt og dro lengre bukser rett utenpå shortsene sine. Bakstussene så litt "buklete" ut etterpå, men dette er absolutt ikke stedet man stripper inn til skinnet!

Selv Stig lot seg imponere av dette enorme bygget. Kirken er nesten 200 m lang.

Stig som pilgrim? Tja, mon det.. Han står i alle fall der litt andektig. Ikke så rart kanskje, for bygget oser av historie, geistlighet, skjønnhet og ikke minst makt.

jo

< Forsiden : Terracina : Pompeii

All photos copyright 2003 Jørn Olav Løset. Oppdatert 09.02.04